5.8.2012

My interview about modeling!

Hello pitkästä aikaa!!! Löysin mun koneelta haastattelun, jonka teki mun kaveri joskus kauan sitten työharjoittelua varten. Hänen piti haastatella ammattimallia ja arpa osui minuun ;) Tämä oli mun ensimmäinen haastattelu :P saatte mun mielipiteen mallinmaailmasta ja mitä siihen liittyy.



Haastateltavani on Elina, joka toimii Topmodel – Ammattimallina mallitoimisto Fashion Model Agencyllä. Kysyin häneltä muutamia kysymyksiä liittyen mallina työskentelemiseen.

Mistä sait kiinnostusta ryhtyä malliksi ja kuinka päädyit/miksi valitsit juuri tämän toimiston?
Minua oli pitkään kiinnostanut mallin ura, mitä kaikkea siihen liittyy ja miten itse pärjäisin mallina. Joten päätin hakea tähän toimistoon. Olin kuullut kavereilta, että juuri tämä toimisto olisi oikea paikka aloittaa. Ja se kannatti!

Mitä fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksia mallintyö vaatii?
Mallinurassa pitää fyysisesti jaksaa pitkiä päiviä, harjoituksia ja pitkiä odotusaikoja näytöksien välillä. Tarvitaan myös kärsivällisyyttä ja ymmärrystä, että kaikki ei tapahdu tuosta vain. Tietenkin pitää aina olla oma aloitteinen ja rakastaa mitä tekee.

Onko alalla helppo edetä, oletko saanut paljon töitä toimiston kautta?
Mielestäni, jos haluaa töitä niin silloin niitä saa. Aina yrittää tunkea itsensä johonkin näytökseen tai kuvaukseen. Kuten sanoin aikaisemmin, pitää olla oma aloitteinen. Tai muuten ei saa mitään töitä. Oma toimistoni järjestää minulle töitä ja olen tyytyväinen, että minua halutaan melkein jokaiseen näytökseen.

Mitkä ovat mallintyön parhaat puolet, entä huonot?
Mallintyössä parhaat puolet on, kun saa tavata uusia ihmisiä ja saa uusia suhteita jatkoon. Kun sinua kehutaan hyvästä työstä ja saa tehdä sitä mitä haluaa. Mallintyön huonot puolet ovat pitkät päivät ilman ruokaa (joskus), aina ei fyysisesti jaksa kävellä tai keskittyä olennaiseen, aikaiset herätykset eivät ainakaan minua innosta haha. Mutta siihen tottuu.

Millaisia suunnitelmia sinulla on alalla etenemiselle?
Haluaisin tehdä vielä enemmän näytöksiä ja kuvauksia. Tavata uusia ihmisiä ja käydä monessa  Suomen kaupungissa. Ehkä tulevaisuudessa voisin ajatella kokeilevani mahdollisuuksia ulkomailla.

Mitä haluaisit sanoa mallintyöstä haaveileville?
Jos oikeasti haluaa tehdä mallintöitä niin uskon, että se haave toteutuu. Pitää vain olla aktiivinen ja aloittaa menemällä jonkun toimiston castingiin. Ulkonäkö on suuri osa mallintyöstä, mutta luonne on myös tärkeä.

Onko mallintyö glamouria, niin kuin julkisuus meille näyttää?
Noh, en nyt sanoisi. Jalat ja lihakset kipeinä näytöksen jälkeen, kauhea kiire ja stressi ja pitää itse huolehtia itsestään. Glamour on, kun saa olla meikissä, saa ihanat vaatteet ja sen jälkeen kävellä catwalkilla ihmisten edessä. Välillä myös kadulla joku tunnistaa sinut ja se on mukava yllätys!


Kiitos haastattelusta!

Kiitos Katariinalle haastattelusta ;)